Picture for Idaho place. Idaho

Idaho

has 2 albums.
  1. Craters of the Moon [ 36 pictures ]
  2. Sawtooth Valley [ 38 pictures ]

In afara de cartofi, nu stiam nimic de altceva de statul Idaho. Chiar pe numerele de masina din Idaho,  lozinca este "Famous Potatoes" !  Dar am ramas traznit cit de frumos si divers este acest stat.

M-am indragostit.  Gasesti toate formele de relief, cimpie, lunca si rauuri pline de somoni, desert cit vezi cu ochi , vulcani si lava  de zici ca ai amerizat pe luna si munti superbi si impozanti. 

Daca iti plac serpentinele si peisajele de pe Transfagaras-ul nostru vei gasi in statul Idaho peste 300 km de serpentine si cu peisaje pe masura. 

E pe lista top 5 a celor mai frumoase state din USA.  

Craters of the Moon

Picture of Craters of the Moon

Zici că este pe lună! Foarte frumos parcul și foarte interesant.

Un parc plin cu lava. Dar cind cauti vulcanul care a creat craterul , nu il vei gasii .. cel putin nu in imaginea clasica a unui vulcan urias care in urma unei explozii ar fi creat un crater urias ...zona de aici se afla pe un "rift" vulcanic, adică la îmbinarea unor placi tectonice care formeaza un lanț de cratere mici, cum vei vedea in poze, prin care lava numai se scurge afara.

Sawtooth Valley

Picture of Sawtooth Valley

Sawtoth Valley asezata la baza muntilor Sawtooh din Idaho.

Ca sa ajungi in vale trebuie sa treci pasul Galena la 2700 m ( 9000 ft.). Bijuterie ascunsa. Este uimitor de frumoasa. Am fact aici un hike la lacul Alice. Unul din cele mai frumoase hikuri din viata mea.Este un hike de 12 mile dus-întors cu o buna diferența de nivel in jur de 500m. Am ales hike-ul cam la intimplare ... nu am citit despre si nici nu stiam ce sa ma astept. Apoi am observat ca bateria de la camera foto era gata .. Asa ca mi-am c'est la vie si am plecat fara camera foto. A fost o zi superba soare si cer albastru, cu cite un nor alb pufos in locul care trebuie. :-) Lacul este asezat intro zona superba si tot traseul ofera peisaje spectaculoase ... am "plâns" ca n-am avut camera foto cu mine. Am fost asa impresionat de frumusetea locului încât m-am hotărât sa mai fac cel 12 mile ( 19 km ) si a doua zi, dar cu camera foto si bateria incarcata.

A doua zi am reluat hike-ul de 19 km. Am pornit pe soare ... când am ajuns la lac, a început ploaia ! :-)

Top
Seconds: 0.150 elapsed.