Picture for Central America place. Central America
google map of the area covered on this page

Central America

has 5 albums.
  1. Belize [ 2 albums ]
  2. Guatemala [ 6 albums ]
  3. Honduras [ 4 albums ]
  4. Mexico [ 18 albums ]
  5. Nicaragua [ 5 albums ]

Apr-Mai/2005 Habla espagnol? Mexicul este deliciul acestei parţi de glob. Regret ca nu am stat mai mult în Guatemala, din lipsa de timp am fost nevoit sa divaghez de la planul iniţial. 

Peninsula Yucatan este leagănul civilizaţiei Maya, una dintre cele mai complexe și interesante civilizaţii din istoria umanităţii. Populaţia Maya nu a dispărut, cum multa lume tinde sa creadă. Maya trăiesc şi locuiesc în continuare pe teritoriile Mexicului, Guatemalei din ziua de azi. Trist este ca nici în ziua de azi nu sunt acceptaţi ca etnie de către guvernele locale. Vezi mişcarea Zapatista din zona: 

Istorie a mişcării EZLN (limba engleza) 

Website ul oficial a EZLN

Sep-Nov/2007 M-am întors din nou în America Centrala. Primul popas a fost Guatemala asta ca sa vad ce am lăsat afară în 2005. 

În plus am ajuns şi prin Nicaragua. Vizita în Nicaragua a oferit cea mai plăcuta surpriza la aceasta tura de vagabondat prin America Centrala. Am inclus încă o mica escapada de scufundări făcute în una din insulele Honduriene, de data asta Utila Island. 

Belize

Picture of Belize

May-2005 Bere scumpa, căldură, apă albastră. A câștigat ultimul loc printre toate țările văzute de mine! Cum poate să-ți placă o țară în care sticla de bere s-a redus la 200 ml iar prețul a rămas piperat !:-) Deși am găsit oameni foarte primitori în San Ignacio, ca impresie generala mi-a lăsat un gust amar și nu cred ca am sa mai calc pe acolo. În afara de San Ignacio nu merita să pui piciorul prin Belize. Iar insulele și partea de coasta sunt "supraevaluate".

Guatemala

Picture of Guatemala

May-2005 Conține cea mai mare parte a populației Maya. N-am apucat sa vad prea multe. Am fost la Tikal care este mișto. Plănuiesc să mai merg.
Oct-2007 M-am ținut de promisiune și am revenit. Deci ... noi locuri și noi povesti... Cred ca cel mai mult mi-a plăcut la Rio Dulce.

Honduras

Picture of Honduras

Poze din Honduras

Mexico

Picture of Mexico

Scări, scări, fiesta mexicana.

May-Jun/2005 Cu o mulţime de monumente (piramide) Maya am urcat la scări de mi-au sărit capacele. Cu spiritul vesel al mexicanilor, va fi imposibil sa nu dai peste dans si muzica. Cred ca este cea mai mişto tara din America Centrala. Face parte din favoritele mele. Iar unul din cele mai faine oraşe in Mexico, este Merida. În Playa del Carmen, staţiune care face parte din costa Maya, am făcut cele mai frumoase scufundări de până acuma.

Nicaragua

Picture of Nicaragua

Nicaragua a fost surpriza cea mai plăcută a acestei călătorii. Oamenii sunt extrem de primitori, parțial datorită faptul ca nu este încă un punct importat pe majorele trasee turistice in America Centrala. Secretul ascuns a fost Granada. Este un orășel foarte plăcut unde merită să poposești câteva zile bune.
Top
Seconds: 0.774 elapsed.